Op 31 maart verliep Turgut Capan zijn woning waarna geen gehoor meer is ontvangen. In de veronderstelling dat hij wellicht ontvoerd zou zijn, deed zijn familie herhaaldelijke verzoeken bij de autoriteiten, maar tevergeefs. De autoriteiten hebben geen van deze verzoeken in behandeling genomen en hebben het verzoek van de familie nimmer serieus genomen.

De familie van Turgut Capan heeft dit voorval gedeeld met de AST, Advocates of Silenced Turkey. Deze organisatie heeft deze zaak voorgelegd bij de Verenigde Naties. De afdeling “ontvoeringen” hebben deze zaak in behandeling genomen, aldus kenbaar gemaakt op het officiële Twitter kanaal van AST.

AST is internationaal opererende mensenrechtenorganisatie met haar zetel in Colombia. Zij bieden gratis diensten aan voor zaken in het kader van mensenrechtenschennis.

Voor wie is AST bedoeld?

Voor een ieder die van haar rechten wordt beroofd, wordt buitengesloten van de samenleving, mikpunt van haat worden aangewezen.

Mensen die van hun baan worden beroofd zonder noemenswaardige redenen, mensen die het vinden van werk onmogelijk worden gemaakt, mensen waarvan de bezittingen worden afgepakt, mensen die een worden overgelaten aan hun lot en een heuse maatschappelijke dood tegemoet gaan.

Mensen die worden opgepakt zonder onderscheid te maken in ouderen, invaliden, zieken en vrouwen en ondanks dat het tegen de wettelijke beginselen in gaat.

Mensen die worden gefolterd en slecht worden behandeld en nabestaanden van gedetineerden, die tijdens hun arrest het leven lieten, kunnen een beroep doen voor professionele hulp bij AST.

Hoe kom je in contact?

Door te mailen naar help@silencedturkey.org