Beste Lezer,

Kadir Eyce is vandaag overleden. Hij was politieagent, 8 jaar lang, maar werd door het Erdogan-regime na de coup gearresteerd wegens vermeende banden met de zogenaamde FETO*; de banden waren gebaseerd op een bankrekening die hij had bij Bank Asya, een bank die gelieerd zou zijn aan de Hizmetbeweging, waarvan het Erdogan-regime zijn cliënten beschouwde als supporters van de FETO*. Alleen vanwege een bankrekening…

In oktober 2016 werd hij aangehouden en was toen gezond en woog meer dan 90 kilo, na een aantal maanden in de Sivas E-Type Gesloten gevangenis gezeten te hebben is zijn gezondheid drastisch verslechterd en is hij vandaag overleden. Tijdens zijn gevangenschap zou hij meerdere malen verzocht hebben om naar het ziekenhuis te gaan vanwege zijn toestand, echter werden deze verzoeken afgewezen.

Na een lange tijd werd hij -kort geleden- opgenomen in een ziekenhuis; maar het was al te laat. De dokter stelde als diagnose dat er een tumor was ontstaan tussen de dunne darm en dikke darm. Maar dat het te laat was om een chirurgische ingreep te doen. Normaliter, met een tijdige behandeling, zou de tumor makkelijk zijn verdwenen. Maar met de gegroeide tumor zou de operatie zelf al tot de dood van Kadir leiden.

Zijn laatste dagen verloor Kadir zijn bewustzijn… later blies hij zijn laatste adem uit…

Familie Eyce had nog vorig jaar hun 3 jarig zoontje Murat begraven. ’t Kindje was overleden aan kanker…

* Sinds 2014 gebruikt het Erdogan-regime niet meer de benaming ‘hizmetbeweging’, ze zijn overgegaan op ofwel de PDY (de parallelle staatsstructuur) oftewel de FETO (de fetullahistische terreurorganisatie). Gülen staat pas sinds 28 oktober 2015 op de terroristenlijst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Turkije). Kort daarvoor werd hij en de hizmetbeweging geprezen door het Erdogan-regime.