Op 23 november 2015 zijn tientallen mensen ten gevolge van heksenjacht meegenomen naar het rechtbank om verhoord te worden.

Tijdens deze verhoring zijn we met een groep mensen voor het gerechtsgebouw in Manisa gestaan om steun te bieden aan mensen die op dat moment verhoord werden. De verhoring duurde zeker wel tot 23.00 en leek ook verder te gaan uitlopen. Ondanks de kou en de onzekerheid over het verdere verloop keerden de meeste mensen niet terug. Ze probeerden zich warm te houden door in hun auto’s te gaan zitten. Tussen deze groep mensen viel mij een mevrouw op met een baby op haar schoot. En dat was onderwijzeres Gulcan. Ondanks de kou bleef Gulcan, ook nog met een baby op haar schoot, voor het gerechtsgebouw staan.

İk zelf was samen met mijn vrouw en kinderen gekomen om enige steun te kunnen bieden. Kinderen waren natuurlijk niet bewust van de situatie en waren aan het spelen. Een van de aanwezige adviseerde om terug naar huis te keren, zodat de kinderen geen kou moeten vatten. Uiteindelijk besloot ik dus toch naar huis te keren met mijn echtgenote en kinderen.

Een week later kwam ik de echtgenoot van onderwijzeres Gulcan tegen. Hij kwam erg bezorgd over. Op navraag wat er aan de hand was, bleek dat er bij onderwijzeres Gulcan Longcarcinoom was gediagnosticeerd.

Kort nadat de diagnose was gesteld is er gestart met chemotherapie. Hier had de onderwijzeres in de eerste instantie positief op gereageerd.

Maar ook zij werd beschuldigd van de staatsgreep die plaats vond op 15 juli. Dit had namelijk negatieve gevolgen voor haar. Haar baan werd ontnomen van haar. Ook dit was niet voldoende en ook haar wilden ze gevangen nemen zonder haar gezondheidssituatie voor ogen te nemen. Zij had namelijk de intensieve medische behandeling nodig. Dankzij de medische indicatie van de specialist hebben ze dit voor kunnen komen. Helaas was het niet daarbij gebleven, want haar echtgenoot is vervolgens gevangen genomen. En juist op zo een moment dat zij hem hard nodig zou hebben…

Helaas zou ik moeten mededelen dat onderwijzeres Gulcan 2 dagen geleden is overleden, zonder afscheid te hebben genomen van haar echtgenoot. En ook nog 3 kinderen hebben moeten achter laten…

Het bleef hier niet bij. Ook kreeg haar echtgenoot niet de toestemming om aanwezig te zijn tijdens de uitvaart.