Ik Huri Balcı;
Op 22 juli 2016 ben ik aangehouden en vastgezet door de autoriteiten. Met 19 mensen zit ik in een cel van 5 vierkante meter. Onze hoofddoeken zijn afgenomen en binnen deze cel is het 45 graden. Er wordt ons geen water gegeven. We krijgen een keer per dag te eten. We worden mishandeld in de hoop dat we toegeven betrokken te zijn geweest bij de staatsgreep, terwijl ik er niets vanaf weet en onschuldig ben. Mijn echtgenoot is ook vastgezet en hij is zwaar mishandeld en gemarteld om een bekentenis te krijgen. Hij zit op dit moment in de gevangenis. Ik ben vastgezet in Antalya, ik heb twee kinderen, ze zijn er psychologisch slecht aan toe. Ik ben zelf leverpatiënt. Mijn ouders die nu momenteel voor onze kinderen zorgen, zijn erg oud en eigenlijk niet volledig in staat om de zorg voor twee kleine kinderen op zich te nemen, mijn kinderen zitten in een uitzichtloze situatie.
Mijn verzoeken tot vrijlating zijn meerdere keren afgewezen. Geef mij tenminste een enkelband en laat mij vrij zodat ik bij mijn kinderen kan zijn, in huisarrest.