Beste Lezer,

Op 16 Juli, een dag na de coup, met al duizenden mensen opgepakt door het Erdogan-regime, valt alles op z’n plaats met de volgende statement van Erdogan: “de mislukte coup is het zegen van God”. Hiermee doelt hij uiteraard niet op de staatsgreep, maar op de mislukking ervan en diens gevolgen.

Het zegen zit ‘m in het feit dat met de mislukte coup er een noodtoestand uitgeroepen kon worden, waaronder het Erdogan-regime alles kon doen. Ze hebben namelijk de steun van het volk -die nog in shock is-, een stilzwijgende oppositie en een staatsregeling die hun alles mogelijk maakt; de KHK, oftewel ‘decreet met wetskracht’. Deze decreten kunnen, vanwege de noodtoestand, niet worden opgeschort en zijn daarmee hét gereedschap waarmee het Erdogan-regime het land zuiveren van alles en iedereen wat hun in de weg staat naar absolute macht. Het enige wat een KHK kan tegenhouden is een overgrote meerderheid uit het parlement, die bestaat uit Erdogan-aanhangers.

Inmiddels is de noodtoestand verlengd en staat de huidige einddatum, voorlopig, op 19 april 2017. Tot die dag zal het Erdogan-regime er alles aan doen om de heksenjacht voort te zetten om in aanloop van de referendum van 16 april zijn overwinning te garanderen. Daarna zal Erdogan tot 2029 aan de macht kunnen blijven.

——-

Voor meer informatie: www.heksenjachtinturkije.nl